Lördagsgodis

Uttrycket lördagsgodis har funnits länge och kommit till att bli en stor del av den svenska kulturen. I grunden kommer uttrycket lördagsgodis från att man inte ville att barnen skulle äta godis under veckans alla dagar.

Den vanligaste dagen för att äta godis på blev ganska naturligt lördagen. Än idag slänger sig svensken mycket med  begreppet, ofta med barn och med en lite skämtsam ton. På senare tid har det också blivit allt vanligare med det närbesläktade fredagsmyset.

Så gott som alla vet att godis är onyttigt men om du bara håller dig till att äta godis en gång i veckan är det inte så värst farligt. Det är dock många som har svårt med det och oavsett om du bara äter godis en eller fler gånger i veckan än så kan det vara bra att se över de nyttigare alternativ som finns.

Grongava.se är en internetbutik där du kan beställa en massa gott till filmmyset. På sidan kan du hitta allt ifrån mörk och ljus choklad till choklad med nötter, apelsin, havssalt och mint. Chokladen är ekologisk och helt plötsligt får lördagsgodiset en helt ny innebörd. Det ekologiska godiset från Grön Gåva är lyxigare och smakar godare. Du slipper också tänka på de olika gifter som bl.a. kakaoodlingarna, som senare blir till choklad som inte är ekologisk, besprutas med.

För att göra det ännu nyttigare och göra myset hemma mer spännande och varierande kan du kombinera choklad med andra goda produkter. Varför inte äta din ekologiska choklad med härligt fräscha jordgubbar? Kanske vill du till och med doppa frukten i smält choklad? Även under vintertid finns det gott om jordgubbar att hitta i butikerna, frysen bevarar smaken på jordgubbarna.

Något annat som passar utmärkt till choklad är vin. För att ta reda på vilken vinsort som passar ihop med vilken chokladtyp kan du kolla in den här vinartikeln från en äkta vinkonnässör.